Министърът на правосъдието Крум Зарков днес посети затвора в Плевен.Целта на проверката на

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков днес посети затвора в Плевен.Целта на проверката на
Коментари Харесай

Министър Зарков е на инспекция в Плевенския затвор

Министърът на правораздаването  Крум Зарков  днес посети пандиза в Плевен .

Целта на инспекцията на място запознаване с изискванията, при които търпят присъди лишените от независимост и изискванията на труд на надзорно-охранителния състав.

Началникът на пандиза ст. комисар Стефан Стефанов осведоми, че измежду целите остава полагането на старания за възстановяване на изискванията, само че и търсенето на благоприятни условия за трудова претовареност на лишените от независимост.

В Плевен трудово ангажирани са към 230 пандизчията, в това число с тези, които поставят непринуден труд. 

Министър Зарков се срещна с част от надзорно-охранителния състав. Именно Плевен е едно от местата, където е заменен режимът на работа на надзирателите – от 24 на 12 часа. 

В Плевен министърът на правораздаването посети и единствения образователен център в системата на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията “.

В тази връзка още веднъж бе препотвърден един от целите на Министерството на правораздаването - построяването на образователен център с пилотен затвор в с. Самораново. Комплексът ще се финансира по Норвежкия финансов механизъм и с неговата реализация ще се търси осъвременяване и модернизиране на концепцията за образование на личния състав. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР